Alaealise tütarlapse surmapõhjus on teadmata

Taavi Niittee
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Võru tänava silt
Võru tänava silt Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Valgas Võru tänaval asuvast eramajast saabus eelmise nädala neljapäeval kiirabisse hädaabikõne. Maja omanik avastas hommikul, et talle eelneval päeval külla tulnud alaealine tütarlaps on surnud.

Sündmuskohale saabusid nii meedikud kui korrakaitsjad, kes Lõuna ringkonnaprokuratuuri pressinõuniku Kristina Kostina sõnul 16aastase tütarlapse surnukehalt väliseid vägivalla tundemärke ei avastanud. «Surnukeha saadeti lahangule. Praeguseks ei ole veel surmapõhjus teada.»

«Kuna tegemist on alaealisega, siis isegi vaatamata sellele, et pole väliseid vägivalla tundemärke, peab politsei surma põhjuse väljaselgitamiseks alustama kriminaalmenetlust,» lisas Kostina. Ta täpsustas, et reeglina alustatakse menetlust karistusseadustiku paragrahvi  117 järgi, mis käsitleb surma põhjustamist ettevaatamatusest.

«Spekulatsioonide vältimiseks võime lisada, et majast ei leitud midagi, mis võiks viidata narkootiliste ainete tarbimisele,» vastas Kostina Valgas nädala alguses levinud kuulujuttudele, mille kohaselt oli mängus niinimetatud korgijoogiks kutsutud meelemürk.

«Kuna politsei kontrollib asjaolusid, ei ole meil praegu võimalik kõikidele küsimustele vastata,» ütles Kostina ja lisas, et selle juhtumiga seoses ei ole neil praegu alust kellelegi kahtlustuse esitamiseks. Tüdruku isik tehti kindlaks kohapeal ning lähedasi on juhtunust teavitatud.

Ärevakstegev vaatepilt

Naabrimees neljapäeva hommikul kõrvalmajas juhtunu kohta palju ei teadnud. «Nägin, et kiirabi ja politsei tulid kohale ja hiljem ka surnuauto. Läksin siis uurima, et mis juhtunud on, aga politsei ajas minema,» rääkis vanem meesterahvas, kelle sõnul tegeles politsei tol hetkel juba maja läbiotsimisega.

«Hiljem ta (kiirabi kutsunud isik - T. N) rääkis, et tüdruk olevat palunud, et ta ööseks tema juurde saaks jääda. Läksid siis magama ja hommikuks oli surnud,» ütles majanaaber, kelle teada oli tüdruku perekonnas alkoholiga probleeme. Varem olevat tema teada korduvalt käinud Võru tänava majas elaval meesterahval külas surnud tütarlapse vanem õde.

Naabri sõnul normaalne mees

«Ta on normaalne mees ja täitsa poiss. Saame hästi läbi ja suhtleme normaalselt,» iseloomustas naaber tütarlapsele eelmisel nädalal öömaja pakkunud meest.

Kinnitamata andmetel oli surnud tütarlaps pärit paljulapselisest perest ning kuni 2011. aastani elas Taheva sanatooriumi asenduskodus, kust ta aastate eest tagasi oma pere juurde läks. Õppinud olevat tüdruk Tartus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles