Viktoriin stardib taas

Jaan Rapp
, Tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valga vene gümnaasium
Valga vene gümnaasium Foto: Arvo Meeks

Rahvusvaheline viktoriin Noored Euroopa Metsades stardib taas.

Võistlusel on edukalt osalenud ka Valgamaa koolinoored. 2012. aastal jäi 170 Eesti voorus osalenud võistkonna seas 2.–3. kohta jagama Valga vene gümnaasiumi võistkond Paiseleht koosseisus Viktoria Filippova, Elmar Sarapuu ja Erik Kerk. Nemad kogusid 50 võimalikust punktist 41.

Tänavuses eelvoorus 7. aprillil saavad osaleda kõik võistkonnad kõigist koolidest. Osalemiseks peavad 13–19aastased õpilased moodustama kolmeliikmelised võistkonnad ning registreerima need Eesti Metsaseltsi koduleheküljel. Eelvoorus tuleb vastata 50 küsimusele. Osalemiseks on vajalik eelregistreerimine ja internetiga arvuti olemasolu. Viktoriini saab sooritada www.metsaselts.ee lehel.

Eelvoorust pääseb 15 paremate tulemustega võistkonda edasi Eesti finaali, mis toimub 28.–29. mail Luua metsanduskoolis. Eesti finaalis tuleb võistkondadel vastata viktoriiniküsimustele, lahendada metsas praktilisi ülesandeid ja teha posterettekanne. Nii eelvoor kui Eesti finaal viiakse läbi eesti keeles.

Euroopa finaal leiab aset 21.–24. septembril Rumeenias. Kokku võtab rahvusvahelisest võistlusest igal aastal osa üle 10 000 noore vähemalt 12 riigist.

Võistluste peakorraldaja, Eesti Metsaseltsi haridusprojektide koordinaator Kristi Parro lisas, et seekord on võistluse läbiviimisel mõningaid muudatusi. «Eelvooru viktoriin on sel aastal eestikeelne, kuid kõik võistlejad peavad arvestama sellega, et rahvusvahelise finaali töökeel on inglise keel. Nii et võistlejate hea keeleoskus on vajalik. Eesti finaali viime taas läbi kahepäevasena.»

Kuna praktiliste ülesannete osa on suur, jääb Parro arvates võistkondadel rohkem aega ja võimalusi lahendusi ette valmistada ning ühtlasi järgib selline võistluskorraldus ka rahvusvahelise finaali formaati. «Võitjavõistkonnal on sel juhul parem ettevalmistus ka rahvusvaheliseks finaaliks,» lisas ta.

Võistlus sai alguse 2011. aastal, mil Euroopa finaal toimus Poolas.

Viktoriini alus on osalevate riikide koostatud õppematerjalid ja Euroopa metsi tutvustav raamat. Õppematerjalid leiab Metsaseltsi kodulehelt.

Kristi Parro lisas, et Noored Euroopa Metsades on suurim koolinoortele suunatud üleeuroopaline metsandusharidust edendav võistlus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles