Liivimaa töömess meelitas üle piiri hulga huvilisi

Lea Margus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kui esimene Liivimaa töömess toimus Valgas, siis tänavune ehk teine hoopis naaberlinnas Valkas. Kohale meelitas see taas huvilisi mõlemalt poolt piiri.
Kui esimene Liivimaa töömess toimus Valgas, siis tänavune ehk teine hoopis naaberlinnas Valkas. Kohale meelitas see taas huvilisi mõlemalt poolt piiri. Foto: Lea Margus

Liivimaa töömess sai tänavu teoks Valga naaberlinnas Valkas. Tööpakkumisi leidus väga erinevates valdkondades ning nii töö- kui töötajate otsijaid oli mõlemalt poolt riigipiiri.

Uuringufirma Norstat Eesti tiimijuhi Sigridi sõnul otsisid nemad messilt kakskeelset töötajat. «Otsime ühelt poolt eesti ja vene keele ning teisalt läti ja vene keele kõnelejat,» kirjeldas ta ettevõtte huvisid. «Meil on Valgas kaks osakonda koos, endised Riia ja Tallinna kontorid ühendati, et katta kahe riigi vajadused. Huvi on suurem kui ootasime, käisime vahepeal juba ankeete juurdegi paljundamas.»

Töötukassa Valgamaa osakonna juhataja Merike Metsavase sõnul oli messist osavõtt aktiivne, osalemas oli tööandjaid ja koostööpartnereid nii Eestist kui Lätist. Metsavas tõdes, et pigem soovib Läti kodanik Eestis tööd saada kui vastupidi, kuid on ka erandeid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles