Loodus pakkus lummavat vaatemängu

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Harvaesinev loodusnähtus oma värvidemänguga paelus ja kutsus varaste hommikutundideni väljas olema paljusid inimesi.
Harvaesinev loodusnähtus oma värvidemänguga paelus ja kutsus varaste hommikutundideni väljas olema paljusid inimesi. Foto: Arvo Meeks

Teisipäeva õhtul kui väljas juba pimedaks kiskus, märkasid paljud inimesed, et taevas nende pea kohal üsna rahutult mängima hakkas.

Tegemist oli mitte just kõige ebatavalisema, kuid siiski harvaesineva nähtusega – virmalistega. Paljud võtsid vaevaks isegi autosõidu linnast välja, et omapärase loodusnähtuse värvidemängu täiel rinnal nautida. Nii mõneski kohas oli vaatepilt niivõrd vägev, et kokkurutanud rahvahulk sellele lausa häälekalt kaasa elas. Minu jaoks oli virmaliste nägemine esmakordne sündmus ja tekitas tahtmise veel kord seda looduse vaatemängu nautida ning piltidele püüda.

Üks õnnelik vaatleja, kes sattus virmaliste vaatemängule Tartumaal kaasa elama, oli Valgamaalt pärit Cärol Tutk. «See oli esimene kord virmalisi päris oma silmaga näha. Sõbranna helistas ja kutsus kaasa vaatama ning pildistama. Sõitsime autoga ning nägin ees valgussambaid. Alguses arvasin, et auto klaas on tolmune ja valgus peegeldab kuidagi,» kirjeldas Tutk oma muljeid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles