Tuuril osalejad üritavad püstitada Guinnessi rekordit

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Otepää Jooksutuur 2014
Otepää Jooksutuur 2014 Foto: Otepää jooksutuur

Tänavu 5.–7. juunil aset leidval teisel Otepää Jooksutuuril osalejad üritavad püstitada ainulaadset Guinnessi rekordit jooksuvõistluse selfie’de tegemises.

Kolme päeva jooksul on kavas läbida joostes või kõndides maratonidistants pikkusega 42,2 km. Eesmärk on propageerida tervislikke eluviise ning maastikujooksu ja tutvustada Otepää kaunist loodust ning häid võimalusi rahvarohkete ürituste läbiviimiseks.

Maraton algab 5. juunil Tehvandil 10kilomeetrise jooksuga, millele järgneb 6. juunil Pühajärvel 17,2 km pikkune jooks. Maratoni lõpetab 7. juunil Käärikul Kekkoneni rajal läbiviidav teine Kekkoneni jooks pikkusega 15 km.

Samuti plaanivad korraldajad teha jooksutuuri teise päeva stardi eel Pühajärvel uue selfie’de tegemise maailmarekordi – kõige rohkem jooksjaid 100 m² suurusel alal ühel ajal selfie’t tegemas.

Tuuri peakorraldaja Margus Mälli sõnul ei ole Otepää jooksutuur pelgalt jooksuvõistlus, vaid mõnus meelelahutuslik nädalavahetus Otepääl.

«Selleks, et tuuri ümbritsevat meeleolu viia laia maailma, oleme plaaninud korraldada toreda silmapaistva aktsiooni selfie’de tegemises, kus iga võistleja saab esitleda foto näol enda võistluselt saadavat tugevat emotsiooni ja talletada see ajalukku,» selgitas Mäll aktsiooni läbiviimise laiemat ideed.

Seni teadaolevalt pole keegi sarnast rekordit varem üritanud. Korraldajad ootavad starti kuni 500 osavõtjat.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles