Munaladu on tühjaks müüdud

Taavi Niittee
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Linnu Talule tähendavad pühad kiiret aega, sest valgeid mune telllitakse sellele eelneval nädalal võrreldes tavapärasega poole enam.
Linnu Talule tähendavad pühad kiiret aega, sest valgeid mune telllitakse sellele eelneval nädalal võrreldes tavapärasega poole enam. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Munadepühal ei saa munadest kuidagi üle ega ümber – midagi on ometi vaja värvida. Tõlliste vallas Tagula külas tegutsevas Linnu Talus saime täpselt näha, millisest kohast ja kuidas munad poelettidele jõuavad.

Munatoodangult Eestis neljandat kohta hoidvas OÜs Linnu Talu on, nagu nimigi ütleb, palju linde. Täpsemalt kanu, kelle väsimatu ülesanne on süüa ning muneda. Kanu on talus praegu kokku pea 90 000. Kolmandik neist on aga veel tibumõõtu ning munemisega tegeleb umbes 60 000 lindu.

Munadepühadele eelnev nädal oli ettevõttes kiire ja toimetusterohke. «Lao oleme tühjaks müünud,» rääkis ettevõtte ärijuht Jarno Hermet, kelle sõnul üritavad nad pärast aastatepikkust kogemust kanade vanuse selliselt ajastada, et nende munemisvõime tipp langeks pühadega kokku.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles