Sotsiaalsed ettevõtted saavad tuge

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Üksi elava pensionäri toetus on 200 eurot. Foto on illustratiivne.
Üksi elava pensionäri toetus on 200 eurot. Foto on illustratiivne. Foto: Arvo Meeks

Sotsiaalsete Ettevõtete Võrgustik (SEV) ootab aprilli lõpuni taotlusi 3000 euro suuruse «Tegusa Eesti» stipendiumile, mille eesmärk on aidata ühiskondliku heaolu nimel tegutsevaid sotsiaalseid ettevõtteid. Stipendiumit saavad taotleda ühiskonnale lisaväärtust loovad ettevõtted, mis on tegutsenud vähemalt ühe aasta.

 
3000 euro suurust «Tegusa Eesti» stipendiumifondi toetab Olympic Casino ning sotsiaalselt aktiivseid algatusi tunnustatakse juba seitsmendat korda. Kolme aastaga on «Tegusa Eesti» stipendium toetanud Eesti sotsiaalsete ettevõtete arengut 18 000 euroga.
 
«Sotsiaalsed ettevõtted on hetkel lootusrikkad mitme riikliku algatuse, näiteks riigihangete seaduse ning ühinguõiguse uuendamise, osas» märkis Sotsiaalsete Ettevõtete Võrgustiku juhatuse esimees Jaan Aps. «Pikaajaliste arengute kõrval on aga oluline, et igal tublil sotsiaalsel ettevõttel oleks just nüüd ja praegu võimalus oma sihtrühma heaks kasvada ning areneda. Selle hädavajaliku võimaluse stipendium loobki.»
 
Esimesena pälvis stipendiumi 2012. aasta sügisel Harjumaal tegutsev MTÜ Tagurpidi Lavka, kes aitab talunikel ilma vahendajata müüa mahekaupu linlastele.
 
Viimase kolme aasta vältel tunnustati 3000 eurose stipendiumiga waldorfharidust viljelevat MTÜ Rosma Haridusseltsi Põlvamaalt, Eesti Pimemassööride Ühingut Tallinnast, töörehabilitatsiooniga tegelevat MTÜ Hingerahu Pärnust, väiksema konkurentsivõimega inimesi tööturul abistavat Randvere Tööõppekeskust Saaremaalt ning vanade töövõtete ja oskusteabe säilitajat ja tutvustajat Eesti trükimuuseumit Tartust.
 
Kõikidel stipendiumist huvitatud sotsiaalsetele ettevõtetel palutakse Sotsiaalsete Ettevõtete Võrgustikuga ühendust võtta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles