Gripp on haiglasse saatnud ligi pool tuhat inimest

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gripp on raske haigus ja sunnib pahatihti voodisse jääma. Foto on illustratiivne.
Gripp on raske haigus ja sunnib pahatihti voodisse jääma. Foto on illustratiivne. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Ülemiste hingamisteede viirusnakkustesse haigestumine püsis 23.–29. märtsini Eestis stabiilsena. Arstide poole pöördus 4918 haigestunut, neist 46 protsenti olid lapsed.

Grippi haigestumuse intensiivsus püsib madalal tasemel, gripilevikut hinnatakse laialdaseks, kuna gripiviirusega seotud haigusjuhtusid registreeriti peaaegu kõikides maakondades. Gripilaadsetesse haigustesse haigestumine kasvas möödunud nädalal 11 protsenti, suurem kasv oli koolilaste seas.
 
Möödunud nädalal muutus ringlevate viiruste struktuur polüetioloogiliseks. Laboratoorselt kinnitatud gripiviiruste osakaal vaikselt langeb, kuid selle kõrval on hakanud kasvama RS- ja paragripiviirustega seotud haigestumised.
 
Gripiviirustest põhjustatud haigestumiste osakaal moodustas 39 protsenti. Laboratoorse kinnituse said 57 gripiviirust, neist 32 olid A- ja 25 B-gripiviirus. Alatüpeeriti 5 A-gripiviirust, neist kolm olid A-gripiviirust alatüübid (H3), kaks A-gripiviirust A(H1N1)pdm09. Alatüpeeriti ka kaks B-gripiviirust, kõik olid viiruse Yamagata tüvi.
 
E-Tervise SA täpsustatud andmetel on hooaja algusest gripi tõttu hospitaliseeritud 440 patsienti, neist 41 inimest hospitaliseeriti viimasel nädalal. Kõikidest hospitaliseeritutest ligi 60 protsenti on olnud täiskasvanud ja vanemaealised patsiendid.
 
Terviseametile teadaolevatel andmetel ei registreeritud möödunud nädalal gripist tingitud surmajuhte. Kuue haigla: Lääne-Tallinna Keskhaigla, Põhja- Eesti Regionaalhaigla, Tartu Ülikooli Kliinikum, Pärnu haigla, Ida-Tallinna Keskhaigla ja Ida-Viru Keskhaigla täpsustatud andmetel on gripist tingitud tüsistuste järel surnud sel hooajal 20 inimest, neist kaks vanuses 52 aastat, ülejäänud vanuses 65 ja enam.
 
Kõik grippi tõttu surnud kuulusid riskirühmadesse ja on teada, et inimesed ei olnud vaktsineeritud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles