Koolijuht lahkub ametist

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valga gümnaasiumi direktor Raimond Luts.
Valga gümnaasiumi direktor Raimond Luts. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Pikaajaline Valga gümnaasiumi direktor Raimond Luts otsustas 1. juulist 2015 ametist lahkuda ja anda uuele tegijale võimaluse kujundada koolist vääriline riigigümnaasium.

Üle kahekümne aasta gümnaasiumit juhtinud Luts alustas koolijuhina 1992. aastal, kui kool töötas täistsükli (1.–12. klass) õppega. Kool on tema juhtimise all olnud edukas olümpiaadidel, konkurssidel ning osalenud mitmes rahvusvahelises projektis. Selle aja jooksul on gümnaasiumist välja kasvanud palju tublisid inimesi, nende hulgas on tegusaid riigikogulasi, edukaid ärimehi, tuntud arste, juriste ja kuulsaid sportlasi.

Luts on lisaks koolijuhtimisele leidnud endas jõudu ja tahet tegeleda ka noorte sportlaste treenimisega. Tema juhendamisel alustasid tähelendu nii Valgas kui kogu Eestis tuntud ja edukad sportlased: odaviskaja Marek Kaleta, maratonijooksja Pavel Loskutov ja kõrgushüppaja Grete Udras.

Kauaaegsele koolijuhile on sport olnud väga oluline. Ta on lõpetanud Tartu Ülikooli kehakultuuriteaduskonna ja olnud tubli tegevsportlane. Luts on tulnud Eesti meistriks 800 meetri jooksus ja üliõpilaste meistriks 4x400 meetri jooksus.

Raimond Lutsu sõnul on sport tema hobi ja ta on soovinud aidata neid andekaid noori, kes soovivad spordis edasi jõuda.

Ta on uhke pere ja laste üle, kes kõik on Valga gümnaasiumi edukalt lõpetanud ja saavad elus hästi hakkama. Luts on ka ise Valga gümnaasiumi vilistlane ja läbinud tee direktori ametisse samm-sammult: õppinud, õpetanud ja juhtinud.

Valga linnajuhid on linnapea Kalev Härgi sõnul Raimond Lutsule väga tänulikud pikaajalise ja hingega tehtud töö eest. «Algamas on Valga Valge Maja kapitaalremont ja ettevalmistused üleminekuks riigigümnaasiumiks. Leppisime kokku, et on saabunud aeg leida Valga gümnaasiumile uus juht, et üle anda teatepulk väärika kooli sujuvaks üleminekuks ühest ajastust teise.»

Oktoobris 2011 otsustas Valga linnavolikogu muuta Valga gümnaasiumi tegutsemisvormi ja kool hakkas 1. septembrist 2012 tööle vaid gümnaasiumiklassidega.

Valga linna ning haridus-ja teadusministeeriumi kokkuleppe kohaselt antakse alates 1. septembrist 2016. a Valga gümnaasiumi pidamine üle riigile ja Valga gümnaasiumist saab riigigümnaasium. Riigigümnaasiumidel on kõrge kvaliteeditase ning ühised eesmärgid, mille suunas on koolil tarvis hakata liikuma.

Valga linn kuulutas Valga gümnaasiumi - tulevase riigigümnaasiumi - direktori leidmiseks välja konkursi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles