Toidupakk on sisukam, abi tingimused jäigemad

Lea Margus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toiduabi saadetised on sel aastal täpsemalt suunatud, see-eest on nad tunduvalt mitmekesisemad ja suurema toiteväärtusega.
Toiduabi saadetised on sel aastal täpsemalt suunatud, see-eest on nad tunduvalt mitmekesisemad ja suurema toiteväärtusega. Foto: Ants Liigus / Pärnu Postimees

Kuigi ametnike hinnangul on toiduabi jagamise uus süsteem varasemast õiglasem, võib see tagasihoidlikuma hädalise abipakist ilma jätta.

Euroopa Liidu toiduabi saamise kord on tänavu teistsugune kui varem: täpsemalt on määratletud, kes seda saama hakkab. Õigus abile on vaid jaanuaris-veebruaris toimetulekutoetust taotlenutel, kelle taotlused ka tingimustele vastavad. Samuti kodutute öömajades viibivatel kindla elukohata inimestel.

Sotsiaalministeeriumi hoolekande osakonna peaspetsialist Merle Ploompuu selgitas, et 2013. aastani korraldas toiduabi jagamist põllumajandusministeerium, saades selleks raha Euroopa Põllumajandusfondist. Mullusest tegutseb Euroopa abifond, mis keskendub just toidupuuduse, toidu raiskamise, kodutuse ja laste materiaalse puuduse vähendamisele.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles