Mammograafiabuss jõudis Valgamaale

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mammograafiabuss.
Mammograafiabuss. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Tartu Ülikooli Kliinikum kutsub 2015. aastal rinnavähi sõeluuringule kõiki 1953., 1954., 1955., 1957., 1959., 1961., 1963. ja 1965. aastal sündinud naisi, kellel on kehtiv Eesti Haigekassa kindlustus ja kellele viimase kahe aasta jooksul ei ole mammograafilist uuringut tehtud.

Rinnavähi sõeluuringu mammograafiabuss jõudis Valga haigla juurde eile ja on siin 16. aprillini. 17.–20. aprillini peatub Otepää tervisekeskuse ja 21.–24. aprillini Tõrva tervisekeskuse juures.

Haigekassa saadab eelnimetatud aastail sündinud naistele rahvastikuregistris oleva aadressi järgi kutsed, kuid andmebaasi ebatäpsuse tõttu ei pruugi kõik naised kutseid siiski saada – see ei ole takistus uuringule tulemisel.

Mammograafia sõeluuring on kindlustatud naistele tasuta. Kindlustamata naised peavad uuringu eest ise tasuma.

Naised, kes on sõeluuringu sihtgrupist nooremad või vanemad, peaksid rinnakaebuste korral pöörduma perearsti või naistearsti poole, kes teeb esmase läbivaatuse ning suunab vajadusel rinnauuringutele. Saatekirjaga on ka neile naistele mammograafiabussis uuringud tasuta.

Sõeluuringule pöördumiseks palub haigekassa registreeruda telefonil 731 9411 tööpäevadel kell 8–16. Samas saab uuringuid teha ka arsti poolt antud saatekirja alusel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles