Olgu tegu salati või kalaroaga, ei saa see olla tervislik, kui selle valmistaja pole järginud olulisi hügieenireegleid, rõhutab Olustvere teenindus- ja maamajanduskooli kokkade õpetaja Maire Vesingi.
Tellijale
Pesemata kätega kokk seab sööja ohtu
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eelmisel nädalal – loetud päevad enne teisipäevast maailma toiduohutuse päeva – ilmus Vesingil kolmas raamat sarjast «Tervise hoidmise toidud». Annely Sootsi tervisekoolis toitumisnõustajaks õppiv Vesingi tuletab meelde, et sõna «hügieen» tuleneb kreekakeelsest sõnast «bygilinos», mis tähendab tervislikku ja tervistavat. Seega peab tervislik toit olema hügieenireeglite järgi valmistatud.