Taevast sadas langevarjureid

Arvo Meeks
, fotograaf
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pea kohal tiirutanud sõjalennukid hoidsid publiku ärevas ootuses hetkeni, kui esimene sats langevarjureid lennukist välja viskus ning hetke jäädvustamine algas.
Pea kohal tiirutanud sõjalennukid hoidsid publiku ärevas ootuses hetkeni, kui esimene sats langevarjureid lennukist välja viskus ning hetke jäädvustamine algas. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Eile võis Valgamaal Helme vallas näha erakordset vaatepilti: taevast langes alla sadakond langevarjurit. Tegu oli USA dessantväelastega, kes sooritasid tugevat tuult trotsides oma esimesed langevarjuhüpped Eestis.

Langevarjuhüppeid sooritasid Eestis viibiva Ameerika Ühendriikide 173. õhudessantbrigaadi kaitseväelased, kes tulid siia märtsi lõpus Eestisse saabunud Ühendriikide kompaniisuuruse väekontingendi koosseisu.

Kuigi esialgu pidid dessantväelased lennukist alla hüppama hakkama juba kella kahe ajal, siis tegelikkuses tuli esimene langevarjur taevast alla alles kell 15.15. Esialgu häiris hüppeid tugev tuul, mistõttu lennukid tegid küll ülelende maandumispaigast, kuid ükski mees lennukist alla ei hüpanud. Ka hüpete alustamise järel oli see piiri peal.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles