Omalooming tõi eripreemia

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
5. klasside seas pälvis esikoha Maria-Helena Lüüs, kes tuntust kogunud ka tubli noore lauljana.
5. klasside seas pälvis esikoha Maria-Helena Lüüs, kes tuntust kogunud ka tubli noore lauljana. Foto: Arvo Meeks

Otepää gümnaasiumis laulsid pühapäeval võistu Valgamaa parimad noored solistid. Eriliselt paistis žüriile silma Tõrva tüdruk Maria-Helena Lüüs – nooruke helilooja, kes astus üles enda loodud lauluga.

10–12aastaste grupis Tõrva piirkonna voorus parimate hulka valitud Tõrva gümnaasiumi 4. klassi tütarlaps Lüüs astus maakondlikul lauluvõistlusel üles lauluga «Kaugele», mille sõnad ja muusika ta ise kirjutas. Väike helilooja laulab kohalikus laulustuudios, kus teda juhendab Novella Hanson. Noor muusik viiski Otepäält koju eripreemia, mille ta pälvis oma andekuse ja toreda lauluesituse eest.

Kuuest piirkondlikust lauluvõistlusest võttis eelneva kuu jooksul osa kokku 182 noort solisti. Finaalis asus seitsmes vanusegrupis võistlustulle 56 lauljat, kelle hulgas oli 15 noormeest. Kõige rohkem osalejaid oli 7–9- ja 13–15aastaste grupis – mõlemas 12. Noorimas ehk kolme- kuni neljaaastaste rühmas osales neli solisti ja kõige vanemas, 19–26aastaste grupis oli neid üks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles