Räsitud välimusega kurg teeb muret

Lea Margus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuigi Pedeli paisjärve ääres kodunenud kurg oli mõne pealtnägija väitel võimeline ka lendama, ei jäta ta oma räsitud välimusega just terve ja õnneliku linnu muljet.
Kuigi Pedeli paisjärve ääres kodunenud kurg oli mõne pealtnägija väitel võimeline ka lendama, ei jäta ta oma räsitud välimusega just terve ja õnneliku linnu muljet. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Paljud valgalased on Pedeli paisjärve läheduses märganud rahumeeli patseerimas rääbakat valge-toonekurge. Lähedalolevate majade elanikud on linnu pärast mures.

Ühele noorele naisele, kelle koduaknast avaneb vaade paisjärvele, mistõttu saab ta tiivulisel silma peal hoida, teeb muret eelkõige asjaolu, et lind, kes peaks inimese lähenedes ära lendama, seda ei tee. Mõne teadja sõnul on kurg küll võimeline lendama, et ta aga seda teha ei taha, teebki murelikuks.

«Meil on olnud küll ennegi kurgi Pedeli ääres, aga mitte selliseid, kes tulevad ukse ette. Ära ta ei lennanud, olgugi et väikesed lapsed teda puutokkide ja kividega pildusid. Midagi peab linnul ju häda olema, kui ta ära ei lähe,» on naine veendunud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles