Iga kongimõistetu uude vanglasse ei pääse

Taavi Niittee
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Traditsioonilise lindilõikamise asemel aheldati uue avavanglahoone avamisel kaks rasket ketilõiku tabalukuga kokku.
Traditsioonilise lindilõikamise asemel aheldati uue avavanglahoone avamisel kaks rasket ketilõiku tabalukuga kokku. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Eilne raske keti sõlmimisragin kuulutas avatuks Tartus avavangla, kuhu elama asuvate kinnipeetavate hulka hakkavad kuuluma ka Valgamaalt pärit seadusega pahuksisse sattunud.

Kõnedele, sõnavõttudele ja religioossele pühitsemistseremooniale järgnes värskelt valminud vanglaruume tutvustav ringkäik, mille jooksul said kõik huvilised endale avavangla igapäevaelu ette kujutada. Asutuses on ette nähtud kuni 60 elamiskohta, millest kuus mõeldud naistele.

Avavangla meenutab ülesehituselt ja väljanägemiselt klassikalist ühiselamut: ühine ruumikas ja hästivarustatud köök, mida ümbritsevad magalatoad. Päris kongideks oleks tube raske nimetada, kuna täispuidust uste, riidekappide, laudade ja voodite kõrval andsid vanglaasutusest aimu vaid akende ette müüritud jämedad raudvarbad, mille eesmärk on piirata akende täielikku avamist.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles