Rongide sõiduaeg pikeneb

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raudtee remont. Foto on illustreeriv
Raudtee remont. Foto on illustreeriv Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Tänavu suvel hakkab Eesti Raudtee remontima Pedja–Jõgeva lõiku. See pikendab Tartu–Tallinna liinil sõitvate Elroni rongide sõiduaegu 15 minutit, ning kolmel päeval nädalas, kui sellel lõigul pannakse tööle asendusbussid, 50 minutit.

Remonttöid tehakse Pedja–Jõgeva lõigul teisipäeviti, neljapäeviti ja laupäeviti ajavahemikus kella 10–20, selleks ajaks pannakse lõigule asendusbussid, öeldi teisipäeval Elroni pressikohtumisel.

Tavapäraselt sõidetakse ülejäänud neljal päeval, samuti ei puuduta ehitustööd hommikusi ja hilisõhtuseid ronge. Remonditaval lõigul kehtivad muudel aegadel kiirusepiirangud.

Tulenevalt töödest muudetakse sel perioodil nii Tallinna–Tartu kui ka Tartu–Valga ja Tartu–Koidula–Piusa rongide sõiduplaan.

Lähiaastail läheb Tapa–Tartu lõigul ühtekokku 57 kilomeetrit raudteed kapitaalremonti. Transpordi arengukava kohaselt on Tapa–Tartu raudteelõigu rekonstrueerimiseks kokku ette nähtud 21,2 miljonit eurot, mis eraldatakse perioodil 2015–2017 võrdsetes osades. Tööde eeldatav valmimistähtaeg on 2016. aasta neljas kvartal. Töid rahastatakse ühtekuuluvusfondist.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles