Poolsada pianisti näitasid oma oskusi

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna õhtupoolikul võõrustas Valga muusikakool pianiste nii Eestist kui Lätimaalt. Esinema tuli poolsada klaverimängijat.

Rahvusvaheline klaverimuusikapäeva «Klaver vikerkaarel» eesmärk on populariseerida klaverimuusikat, anda klaveriõpilastele täiendav esinemisvõimalus, inspireerides noori esitama mitmekesist repertuaari.Neljandat korda toimunud klaverimuusikapäev on jätk varasemalt mitmeid aastaid Valga muusikakooli poolt korraldatud klaveriansamblite festivalile.

Nagu muusikapäeva nimetusest võis välja lugeda,oli  kontserdikava  sama kirju nagu vikerkaar. Kuulda sai muusikat barokist rokini ning esinemas näha noori pianiste üksi, ansamblina kahe, kolme ja neljakesi. Enamik esinesid ühe, mõni ka kahe ja kolme palaga.Ette kanti ballaade, etüüde, romansse, valsse , polkasid, prelüüde,lugusid ooperist ja balletist.Huvitav oli kuulata ka Läti rahvaviisi "Armas neiu, sööda minu varsakest", mida esitati neljakesi mängides kahel klaveril.Esitajaks olid Smiltene muusikakooli õpilased.Kõige nooremaks esinejaks oli kuue aastane Emilija Goba Salacgriva muusikakoolist, kes sai kenasti oma palade mängimisega hakkama.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles