Põllumeeste juht ammutab tuge bioenergeetikast

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pea veerand sajandit on Jaan Bachmann olnud Valga põllumeeste juht ja südant valutanud põllumeeste tegemiste pärast. Nädala pärast 71. sünnipäeva tähistav mees ei plaani veel sugugi jalgu seinale visata, vaid on aktiivselt tegev mitme asutuse juhatustes ja ettevõtmistes.
Pea veerand sajandit on Jaan Bachmann olnud Valga põllumeeste juht ja südant valutanud põllumeeste tegemiste pärast. Nädala pärast 71. sünnipäeva tähistav mees ei plaani veel sugugi jalgu seinale visata, vaid on aktiivselt tegev mitme asutuse juhatustes ja ettevõtmistes. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Elupõline põlluharija, üle paarikümne aasta maakonna põllumeeste juhi ametit pidanud Jaan Bachmann on tuline ühistulise tegevuse toetaja. Tema meele teeb mõruks, et otsustajatel riigi tasandil puudub järjekindlus põllumajanduspoliitikas ning põhjalik ülevaade maaelu olukorrast ja probleemidest.

Aprilli lõpus 71. sünnipäeva tähistava Jaan Bachmanniga kohtusin Valgas Müllersoni Ärimajas tema töökabinetis, kus ta oma vähese aja, mida ta seal veedab, üksi mööda saadab, sest Valgamaa Põllumeeste Liidul pole palgalisi töötajaid.

Bachmann on sündinud Hummulis Aitsra külas teise lapsena viielapselises peres. Ema oli põllu- ja loomakasvatustööline, isa sealse väikese kolhoosi esimees. «Olin viie-kuuene, kui isa Venemaale vangilaagrisse saadeti. Saatuslikuks sai talle Saksa sõjaväes olek. Keegi omaküla mees kandis sellest võimulolijatele ette ja ta sai 25 + 5 aastat.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles