Volikogus vahetus liige

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rein Randverist saab taas Riigikogu liige.
Rein Randverist saab taas Riigikogu liige. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Viimastel valimistel Riigikogu ukse taha jäänud Sotsiaaldemokraatliku Erakonna Valgamaa piirkonnaorganisatsiooni esimees Rein Randver asus täitma Tõlliste vallavolikogu liikme kohuseid. Vastava otsuse kiitis heaks ka Tõlliste valla valimiskomisjon.

Tõlliste vallavolikogu valis 11. novembril 2013 vallavanemaks Sotsiaaldemokraatliku Erakonna nimekirjas kandideerinud volikogu liikme Madis Grossi, kes sai oma volitused vallavanemana vallavalitsuse ametisse kinnitamise päevast. Sotsiaaldemokraatliku Erakonna järgmine asendusliige Rein Randver ei tohtinud vastavalt Riigikogu liikme staatuse seaduse § 24 lõikele 1 olla Riigikogu liikme volituste ajal vallavolikogu liige. Nii pääses volikokku Tsirguliina keskkooli direktor Heikki Järlik.

Seoses Rein Randveri Riigikogu liikme volituste lõppemisega esitas ta valimiskopmisjonile avalduse Tõlliste vallavolikogu liikmeks asumiseks. Volikogu liikme volituste taastumisel lõpevad selle asendusliikme volitused, kes oli määratud viimasena asendama samas erakonnas kandideerinud volikogu liiget. Seega tuli Järlikul nüüd volikogut lahkuda.   

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles