Valgamaa ansamblid riisusid koore

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Teist aastat järjest parimaks eakate ansambliks valitud Lüllemäe naisansambel esines seekord kolmeliikmelisena, sest kaks lauljat olid haigestunud. Juhendaja Helle Karja akordionimäng rikastas ansamblilaulu.
Teist aastat järjest parimaks eakate ansambliks valitud Lüllemäe naisansambel esines seekord kolmeliikmelisena, sest kaks lauljat olid haigestunud. Juhendaja Helle Karja akordionimäng rikastas ansamblilaulu. Foto: Sirje Lemmik

Nõunis laulsid võistu Kagu-Eesti ansamblid. Kuigi osalejaid oli kolmest maakonnast, jäi viiest esikohast neli Valgamaale.

Juba laupäeva hommikupoolikul hakkas Nõuni kultuurimaja täituma lauljatest, kes harjutustega oma häält üles äratasid ja esinemiskavale viimast lihvi andsid.

Enne võistulaulmist viis Tartu Heino Elleri nimelise muusikakooli õppejõud, mitme koori ja ansambli juht Lauri Breede läbi hääleharjutuse õppetunni. «Hingake nii, et kõht kerkib, kuid õlad jääksid paigale. Nina kaudu sisse ja f-tähega suu kaudu välja. Tehke seda aktiivsemalt!» kõlasid tema õpetussõnad.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles