Tõrvat tabas harulduste invasioon

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuigi Tõrva gümnaasiumi 4. klassi poisid Markus Põldma (vasakul) ja Andre Asi enda sõnul loodusteadlasteks hakata ei plaani, läheb haruldaste seente käekäik neile vägagi korda. Pildilgi on nad seenele mõlemalt poolt kaitset pakkumas.
Kuigi Tõrva gümnaasiumi 4. klassi poisid Markus Põldma (vasakul) ja Andre Asi enda sõnul loodusteadlasteks hakata ei plaani, läheb haruldaste seente käekäik neile vägagi korda. Pildilgi on nad seenele mõlemalt poolt kaitset pakkumas. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Pärast seda kui kaks Tõrva gümnaasiumi noormeest paari nädala eest metsast haruldase seene avastasid, tekkis nendes tõeline hasart. Nüüdseks on see viinud uute leidudeni.

«Meil on Tõrvas omalaadne hullus lahti läinud: väiksed poisid käivad, nina maas, ja otsivad haruldasi seeni,» kirjeldas Tõrva gümnaasiumi õppealajuhataja Irja Käärik.

Nii juhtuski, et kui kooli eesti keele õpetaja Katrin Priilaht 4.b klassiga näsiniint otsimas käis, leidsid õpilased kuus limatünnikut. Info levis koolis kulutulena ja jõudis ka esimese limatünniku Tõrvast leidnud 4.a poiste Andre Asi ja Markus Põldmani.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles