Otepää tehas saab suure rahasüsti

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
UPM-Kymmene Otepää vineeritehase tegevjuht Ando Jukk.
UPM-Kymmene Otepää vineeritehase tegevjuht Ando Jukk. Foto: Arhiiv / Valgamaalane

UPM-Kymmene Otepää AS plaanib investeerida oma Otepääl asuva vineeritehase laiendusse 40 miljonit eurot, laienduse käigus peaks tootmismaht tõusma kahekordseks ehk jõudma 90 000 kuupmeetrini, kirjutab Kauppalehti.

"Otepää tehase laiendus suurendab meie võimekust tarnida konkurentsivõimelist kasepuuvineeri ja suurendab tehase materjali ja ressursside kasutuse ning tootmise efektiivsust," ütles UPMi vineeriosakonna asepresident Mika Sillanpää pressiteates.

"Paraneb ka tehase tootmise keskkonnamõju, sest kogu tehase soojusenergia genereeritakse edaspidi biokütustest," lisas ta.

Laiendamise käigus suurendatakse tootmisala kokku 8000 ruutmeetri võrra. Tehasesse on plaanis paigaldada ka uus vineeri tootmisliin koos kõigi vajalike seadmetega.

Lisaks on ettevõttel plaanis ehitada biojõujaam. Ehitustöödega plaanitakse alustada tänavu suvel ja laiendusega loodetakse valmis jõuda tuleva aasta lõpuks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles