Kahju tegid nii hundid kui karu

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Karu.
Karu. Foto: Ove Maidla

Keskkonnaameti andmetel põhjustasid hundid mullu Valgamaal varasemast vähem kahju. Esmakordselt tuleb aga ametil hüvitada kahju mesinikule, kelle tarusid rüüstas Valgamaal karu.

Keskkonnaamet alustas suurkiskjate poolt karjakasvatajatele ja mesinikele tekitatud kahjude hüvitamist kokku 144 334 euro ulatuses. Hundi murtud kariloomade arv Eestis on jäänud kahe eelneva aastaga samale tasemele, pruunkaru rüüstatud mesitarude arv ning ilvese murtud kariloomade arv on aga kasvanud.

«Valgamaal on suurkiskjate põhjustatud kahjustused oluliselt vähenenud,» kinnitas Valgamaalasele keskkonnaameti looduskaitse peaspetsialist Tõnu Talvi. Maakonnast laekus tema andmetel keskkonnaametile ja ka rahuldati hüvitamistaotlused kahelt lambakasvatajalt kokku viie lamba murdmise kohta ning ühelt mesinikult kahe mesitaru rüüstamise kohta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles