Valga maakonnas on loodud kepikõnniks head tingimused

Rein Randver
, Eesti Kepikõnni Liidu president
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rein Randver
Rein Randver Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Nüüd on kevad jälle käes ja kutsub rohkem kui ükski teine aastaaeg metsarajale kõndima, kuigi ka seekordne talv oli niisugune, et rohkem võimalusi oli jalutada kui suusatada. Lõppude lõpuks tuleb end tervise huvides liikuma sundida igal aastaajal ja iga ilmaga.

Minagi käin sageli Sooru metsade vahel ja naudin loodust. Enamikul kordadest on mul kaasas ka kõnnikepid. Olen veendunud, et nendega kõndimine on rohkemaid lihaseid pingutav kui niisama jalutamine. Miks on kepikõnd hea?

Sellepärast, et see annab kehalise vormisoleku ja kindlustab seejuures ka hea enesetunde. Keppidega kõndides on liigestele lasuv koormus oluliselt väiksem kui joostes ja hüpates, see vähendab käimisel tekkivat koormust jalaliigestele, jättes osa kehamassist käte kanda. Tööle pannakse ka õlavöö, ülakeha ja nimmepiirkonna lihased. Samas sobib see nii vähe­treeninutele kui suurema koormusega harjutajatele.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles