Talgulised trotsisid vihmast ilma

Lea Margus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Karula valla kahte bussijaama hakkavad peagi kaunistama tuntud kunstniku Navitrolla joonistatud pildid.
Karula valla kahte bussijaama hakkavad peagi kaunistama tuntud kunstniku Navitrolla joonistatud pildid. Foto: Arvo Meeks

Talgulisi laupäevane tujukas ilm ei heidutanud. Need, kes olid end kirja pannud, tulid välja – tuli rohkemgi.

Karula külaseltsi talgujuht Kerttu Trahv arvas, et ega väike vihm midagi tee, ehk ainult värvimistöid segab. Nimelt oli lisaks asula korrastustöödele plaanis kaks bussipeatust rõõmsamaks värvida: Karula ja naaberküla Kassi oma. Navitrollaga on kokkulepe, et värskelt värvitud seinad saab kunstniku käe läbi põnevalt kaunistatud.

Naisseltsi hakkajad naised olid vihma ajal ametis sisetöödega, et pärast jälle väljas askeldada. Tehtud said suuremad puhastustööd ja aknadki särama löödud. Kaks prouat, kes ka vihmaga lillepeenrast ära ei raatsinud tulla, ei pidanud märga ilma miskiks. «Ega me suhkrust ole, et ära sulame,» ütlesid nad rõõmsalt ja pakkusid külalistele peenrast harvendatud istutusmaterjali kaasa. «Sellest on hea talvel teed teha.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles