Jooksusõbrad kogunevad pühapäeval Otepääle

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto on illustreeriv.
Foto on illustreeriv. Foto: Tarmo Haud

Sel laupäeval, 9. mail saavad Tartus teoks 33. Tartu jooksumaratoni avaüritused: lastejooksud ning heategevuslik Heateo jooks. Need toovad Tähtvere spordiparki ligi 6000 spordisõpra.

Möödunud aastal osales lastejooksudel 4023 last, Heateo jooksuga tegid heateo aga 1073 jooksjat ning kõndijat. Tänavu on korraldajad valmis suuremateks osalejate arvudeks.

«Kaunim linn on Eestis Tartu! Selle nädala laupäeval võib öelda, et kõige sportlikum linn Eestis on Tartu. Tähtvere spordipark võtab seekord vastu ilmselt rekordarvu jooksusõpru – on ju just jooksumaratoni lasteüritused Tartu Maratoni Mini Kuubiku sarja populaarseimaks osavõistluseks,» sõnas Tartu jooksumaratoni võistluste direktor Kunnar Karu.

«Nii täitubki spordipark laupäeval nurgast nurgani jooksusõpradega. Osalejad kulgevad eelkõige dendropargis, noored jooksusõbrad Tähtvere spordipargis. Siinne radade võrgustik ning Emajõe kaldapealsed peaksid pakkuma jooksurõõmu kõigile. Praegu lubab laupäevaks ka väga head jooksuilma – seega usun, et ilmataat on ka suurele jooksupeole tulemas,» lisas Karu.

Tartu jooksumaratoni lasteüritustele on oodatud lapsed alates 3. eluaastast. Distantsid on jõukohased igale vanusele. Stardid antakse eraldi vastavalt vanusegruppidele.

Osalemine on kõigile lastele tasuta, kuid oluline on registreeruda. Eelregistreerimine on avatud klubi Tartu Maraton veebilehel. Võimalik on registreeruda ka ürituse päeval kohapeal.

Heateo jooksule, mille distants on 4,3 kilomeetrit, antakse start keskpäeval, 10 minutit hiljem saavad rajale minna ka kõndijad. Jooksule on oodatud spordisõbrad igas vanuses. Tänavu ulatab Heateo jooks abikäe ülekaalulistele lastele, kellel aidatakse jõuda tervislike eluviisideni. Registreerimine on tasuta, stardinumbri kättesaamisel palutakse teha vähemalt ühe euro suurune annetus, millele ravimifirma TEVA lisab viis eurot iga osaleja kohta.

Laupäevased üritused on soojenduseks pühapäeval, 10. mail toimuvale 33. Tartu jooksumaratonile 23 ning 10 kilomeetri pikkuste distantsidega.

Pühapäeval on Otepää ja Elva vahelistel metsateedel starti oodata üle 4000 jooksja ning kõndija. Jooks stardib Otepääl Tehvandi staadionil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles