Ühisel jõul sünnib külas ühepäevakohvik

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
2011. aastal asutatud Pedajamäe külaseltsis on hulk aktiivseid liikmeid, kes külategemistesse panustavad lisaks vabale ajale ka oma raha ja tööd. Ettevõtmiste eesotsas on alati kolm tublit ja tegusat külaseltsi liiget: Ethel Kümmel (vasakult), Mereli Mändmets ja külavanem Heleena Jõgi.
2011. aastal asutatud Pedajamäe külaseltsis on hulk aktiivseid liikmeid, kes külategemistesse panustavad lisaks vabale ajale ka oma raha ja tööd. Ettevõtmiste eesotsas on alati kolm tublit ja tegusat külaseltsi liiget: Ethel Kümmel (vasakult), Mereli Mändmets ja külavanem Heleena Jõgi. Foto: Sirje Lemmik

Otepää valla Pedajamäe külaselts võõrustab emadepäeval külalisi Nuustaku rantšos avatud kohvikus. Ettevõtmise üks käimalükkajaid on tippsuusataja Peeter Kümmeli pere.

«Otsustasime sel pühapäeval, mil on emadepäev ning Tartu jooksumaraton, mis läbib meie küla, avada külakohviku. Paneme välja ka auhinna valgamaalasest jooksjale, kes läbib maratoni ja meie kohvikut külastab. Kõigi nende vahel läheb loosi saunaõhtu Nuustaku rantšos,» selgitas külaseltsi liige Ethel Kümmel.

Ülesanded on meeste-naiste vahel juba ammugi ära jaotatud ning laupäeval läheb naistel suureks küpsetamiseks, et juba pühapäeva hommikul kell kümme avatavas kohvikus hõrke küpsetisi pakkuda oleks. Oma käed löövad külge ka külamehed, kes aitavad kohviku sisustuse paika panna.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles