Valgamaalt laekus taotlusi enam kui miljoni euro väärtuses

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maris Sarv-Kaasik
Maris Sarv-Kaasik Foto: Erakogu

Uue perioodi maaelu arengukava meetme «Investeeringud majandustegevuse mitmekesistamiseks maapiirkonnas mittepõllumajandusliku tegevuse suunas» toetuse saamiseks laekus PRIAsse 362 taotlust kokku 28 miljoni euro saamiseks. Selle abil soovitakse teha investeeringuid brutomaksumusega üle 135 miljoni euro.

Maaelu mitmekesistamise investeeringumeetme esimene taotlusvoor lõppes 20. aprillil. 288 taotlust esitasid mikroettevõtjad, kes tegutsevad väljaspool põllumajandussektorit, 74 laekus põllumajandustootjatelt. Mõlema puhul peab kavandatav projekt hõlmama tegevusi väljaspool tavapärast põllumajandustootmist, et luua maal täiendavaid töökohti, pakkuda vajalikke teenuseid, võimalusi kohaliku toodangu töötlemiseks ja müügiks.

Taotlusi laekus kõigist maakondadest, kõige rohkem projekte soovitakse toetuse abil ellu viia Tartumaal (51) ja Saaremaal (41).

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles