Sõlekandjate väärikas ring suurenes

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
20 aastat Puka eakate tantsurühma Vokiratas juhendanud Vaike Eichet tunnustati pikaajalise ja tulemusliku töö eest elutöö sõlega.
20 aastat Puka eakate tantsurühma Vokiratas juhendanud Vaike Eichet tunnustati pikaajalise ja tulemusliku töö eest elutöö sõlega. Foto: Arvo Meeks

Reedel sai järjekordne ring Valgamaa rahvakultuuri edendajaid Nõuni kultuurimajas rinda pärandihoidja sõle.

Tänavu pälvis elutöö auhinna silmapaistva tegevuse eest kultuuritöö edendamisel Puka vallas oma vanemate talus elav Vaike Eiche, kes 20 aastat juhendanud Puka rahvamajas tegutsevat eakate tantsurühma Vokiratas. Möödunud aastal 80 aasta juubelit tähistanud naist iseloomustatakse kui elurõõmsat, sõbralikku, töökat ja  heatahtlikku inimest, kes suudab tantsijatesse sisendada rõõmu ja tantsutahet.

Puka vallas sündinud ja koolis käinud naine puutus rahvatantsuga kokku juba koolipõlves. Elukutselt vene filoloog, on ta rahvatantsu tõdesid õppinud tantsuõpetaja Helju Mikkeli käe all.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles