Maarahvas tõstab kilbile mitterahalised väärtused

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
2010. aasta sügisest on Uma Mekk saanud Võrumaa päritoluga toidu kaubamärgiks. Ka Käärikul oli selle märgi all oma toodangut müümas mitu Võrumaa ettevõtjat.
2010. aasta sügisest on Uma Mekk saanud Võrumaa päritoluga toidu kaubamärgiks. Ka Käärikul oli selle märgi all oma toodangut müümas mitu Võrumaa ettevõtjat. Foto: Sirje Lemmik / Valgamaalane

Maaelu eestvedajad tõdesid Käärikul, et hoiakud maaelu suhtes on muutumas. Esikohal pole enam raha, vaid soov teha seda, mis meeldib.

Valga-, Võru- ja Põlvamaa külaseltside ja MTÜde esindajate, ettevõtja ning ametnike kokkusaamisel võis kuulda mõndagi edulugu.

Näiteks Võrumaa partnerluskogu tegevjuht, 2002. aastal asutatud MTÜ Tsolgo Arendusühing juht Anneli Ott rääkis, et Tsolgos on nüüdseks vanast kooli- ja rahvamajast välja ehitatud piirkonda teenindav puhke- ja vabaajakeskus, rajatud palli- ja telkimisplats, loodud töökoht tegevjuhile. «Hoogne on kultuurielu, käitutakse keskkonnasõbralikult ning elu on käima läinud. Inimeste suhtumine ja usk koostegemise jõusse muutunud.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles