Kaagjärve mõisahäärber ärkab uuele elule

Lea Margus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaagjärve mõis on mitu aastat aktiivse kasutuseta seisnud. Vallajuht Rain Ruusa sõnul oli mõisa müügiks viimane aeg – mõne aasta pärast oleks hoone seisukord muutunud juba kriitiliseks.
Kaagjärve mõis on mitu aastat aktiivse kasutuseta seisnud. Vallajuht Rain Ruusa sõnul oli mõisa müügiks viimane aeg – mõne aasta pärast oleks hoone seisukord muutunud juba kriitiliseks. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Pikalt müügis olnud Kaagjärve mõisahooned leidsid mai alguses omaniku. Vallajuht on kindel, et vastne omanik on mõisale hea peremees ja ajaloo­mälestis jääb ka tulevikus külarahvale avatuks.

Kaks müügis olnud hoonet ostis OÜ Ketterlaw, mille juhataja Maritta Pillaroo on rohkem tuntud laste- ja noortelaagrite korraldajana MTÜga Tramburai ja Bamba.

«Tänu soomlastest investoritele on Valgamaal Mäemõisas puhumas uued tuuled. MTÜ Tramburai ja Bamba tegutseb selle nimel, et unustatud koolimajast saaks taas koht, kus oleks võimalik koos käia ning miskit ühiselt ette võtta,» on tegus naine optimistlik.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles