Päästeõppus tõi metsa eritehnikat siit- ja sealtpoolt piiri

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Veel enne kui õppus pihta sai hakata, täitus metsaalune mitmesuguse tehnika ning hulga päästetöötajatega.
Veel enne kui õppus pihta sai hakata, täitus metsaalune mitmesuguse tehnika ning hulga päästetöötajatega. Foto: Rein Säinas

Eesti ja Läti päästjad mängisid piiriülesel metsakustutusõppusel läbi tulekahju kustutamise raskesti ligipääsetaval alal. Õppuse juhi sõnul sujus kõik plaanipäraselt.

Valgamaal Hummuli vallas Piiri külas kolmapäeval ja neljapäeval korraldatud õppus imiteeris metsatulekahju piirialal, et harjutada Lõuna päästekeskuse ja Läti päästeteenistuse koostööd.

Esimeses faasis viidi õppuse üldjuhi Urmas Saarepuu sõnul läbi staabiõppus, et kaardistada põlenguala ja selgeks teha, mida kustutamisel tarvis läheb. «Mehed said ülesande kaardistada tulekahju ala, arvutada välja järgmiseks päevaks vajamineva tehnika ning ressursi hulk. Kogutud andmete põhjal tuli regiooni vastutaval operatiivkorrapidajal kogu ülesanne reaalselt ära lahendada.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles