GALERII: Otepää lähistel kihutati mudelpaatidega

Taavi Niittee
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Otepää linnast paari kilomeetri kaugusel Pilkuse järvel kohtusid täna mudelpaatide entusiastid Eestist, Venemaalt, Valgevenest, Lätist ja Leedust. Kahe võistluspäeva jooksul võetakse mõõtu erinevates võistlusklassides ning selgitatakse Tamme karikas 2015 omanik.

Looduskaunil Pilkuse järvel toimub mudelpaatide võistlus juba kümnendat järjestikust aastat. Ürituse eestvedajaks on Eesti laevamudelistide liit, millel on üle kogu Eesti sadakond liiget. 40 aastat levamudelistikaga tegelenud otepäälase Priit Sala sõnul pole nii paljude osavõtjatega võistlust Pilkusel varem toimunudki. "Viiest riigist kokku on siin kusagil 50-60 osalejat."

Võistlus käib erinevates kategooriates, mis pannakse paika paadimudelite sisepõlemismootorite suurusmahtude järgi. "Kubatuurid on 3,5 7,5 15 27 ja 35 kuupsentimeetrit. Lisaks tulevad siia õhtul veel elektrimootoritega paadid sõitma," ütles Sala, kes ise 3,5 cm ja 7,5 cm paatidega võistlusest osa võtab.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles