Kirikus kõlab barokkmuusika

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valga Jaani kirik Läti poolt vaadatuna.
Valga Jaani kirik Läti poolt vaadatuna. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Valga Jaani kirikus avaneb 13. juunil kell 19 võimalus kuulata head barokiajastu muusikat.

«Muusikat esitatakse selle ajastu pillide koopiatel, barokkflöödil ning klavessiinil, mis selleks puhuks tuuakse spetsiaalselt meie kirikusse,» sõnas Jaani kiriku organist Jüri Goltsov.

Esineb ansambel Grupeto koosseisus Andreas Kalkun (kontratenor), Helena Uleksin (barokkflööt) ja Stella Sõmer (klavessiin). Esitlusele tulevad aariad barokkoratooriumidest, -oodidest ja -kantaatidest. Kavas on Vivaldi, Händeli, Caldara, Bachi ja Grauni loomingut.

"See on suurepärane võimalus kuulata ja nautida head barokkmuusikat meie ilusas Jaani kirikus, mis samuti oma arhitektuurilt hilisbarokk-klassitsistlikus stiilis hoone, kus nii kiriku interjöör kui ka vastava stiili muusika mängivad kokku toredaid harmooniaid,« rõhutas kiriku organist. »Sissepääs on tasuta, samas saab teha kiriku heaks annetusi."

Barokkmuusikaansambel Grupeto sai alguse 2006. aastal Tartus huvist ja kirest barokkmuusika ning selle ajastu instrumentide vastu. Pikalt tegutses ansambel ilma nimeta, Grupeto nime all on hakatud üles astuma alles 2008. aastal. Ansambel püüab muusika kaudu süveneda vaimsetesse väärtustesse, mida see muusika endas kannab, ning neid väärtusi ka oma kontsertidel edasi anda.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles