Kassatšeki tähtsust alahinnata ei tasu

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kui teenindaja on ostud kassas fikseerinud ja arve on õiendatud, tasub pilk heita ka kassatšekile.
Kui teenindaja on ostud kassas fikseerinud ja arve on õiendatud, tasub pilk heita ka kassatšekile. Foto: Egert Kamenik / Postimees/Scanpix

Valgamaalase toimetuse poole on viimasel ajal pöördunud mitu inimest, kelle kogemused kinnitavad, et ostu sooritamise järel tasub heita pilk kassatšekile. Tšeki olulisust kinnitavad ka tarbijakaitsjad.

Sangaste vallas elav vanaproua, kes oma nime leheveergudel näha ei soovinud, maksis enda sõnul hiljuti ühes Valga suurpoes kahe paki küpsist eest 50eurosega ja pidi tagasi saama 49 eurot – aga sai 9 eurot, kuna kassiir oli veendunud, et inimene maksis 10eurosega.

Enda sõnul poleks ta ehk eksimust märganudki, kuid heites kohe pilgu kassatšekile, märkas ta, et selle järgi andnud ta kassiirile justkui tegelikust viis korda väiksema väärtusega kupüüri. «Olin šokis ja ütlesin, et olete eksinud.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles