Vene kooli lõpetajad kardavad eesti kooli asjata

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valga gümnaasiumi õppejuhi Rudo Lillelehe kinnitusel võivad Valga vene gümnaasiumi põhikooli lõpetajad ja nende vanemad rahuliku südamega jätkata õpinguid kodulinnas – Valga gümnaasiumis.
Valga gümnaasiumi õppejuhi Rudo Lillelehe kinnitusel võivad Valga vene gümnaasiumi põhikooli lõpetajad ja nende vanemad rahuliku südamega jätkata õpinguid kodulinnas – Valga gümnaasiumis. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Valga vene gümnaasiumi põhikooliastme lõpetajate hirm, et kodulinna eesti gümnaasiumis tuleb kõiki ained hakata õppima eesti keeles, on alusetu. Osaliselt saab jätkata õpinguid vene keeles.

Valga vene gümnaasiumi viimase lennu medalistidega intervjuud tehes jäi nende jutust kõlama, et mõnelgi nende kooli põhikooliastme lõpetajal on hirm minna edasi õppima kodulinna eestikeelsesse gümnaasiumisse 10. klassi just keelebarjääri pärast. Eriti kardetakse füüsika-, keemia- ja matemaatikatunde.

Valga gümnaasiumi õppejuhi Rudo Lillelehe kinnitusel on sellised hirmud põhjendamatud. «Õpilased, kes pole vene gümnaasiumis õppinud reaalaineid eesti keeles, ei suuda seda ka meie koolis. Seepärast ongi meil kokkulepe linnavalitsusega, et vene koolist tulevad õpilased saavad jätkata 60/40 õpet. See tähendab, et 40 protsendi ulatuses õppetöö mahust saavad nad õppida vene keeles.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles