GALERII: Uudistada saab põnevaid lugusid ning portselani

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Näitus «Nahaalused lood» on nahakunstnike valmistatud kaante vahele kokku koondanud eri rahvuste meenutused ja lood. Väljapanek suunab tähelepanu Eesti riigi paljurahvuselisusele ja kultuurilisele mitmekesisusele. Oma loo on esitanud lisaks eestlastele ka teiste rahvuste esindajad, nende hulgas on venelasi, inglasi, rootslasi, hollandlasi, sakslasi ja paljudest teistest rahvusest inimesi.

Näitusel osalevad Eesti nahakunstnikud on teinud igale loole, arvestades selle sisu erakordsust, nahast kaaned. Mapid olid galeriis koondatud installatsiooniks, kus publik sai nendega tutvuda ning soovi korral installatsiooni oma looga täiendada.

Lood ei väljenda kultuurilist eripära mitte ainult rahvuse, vaid ka vanuse, hariduse, tegevusvaldkonna ja muuski mõttes. Mõni lugu on autorite endi kirja pandud, mõni suuliselt jutustatud ja kellegi teise üles kirjutatud, kuid kõik lood on väga isiklikud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles