Ettevõtjad julgustavad linnavalitsust kinnisvaraarendust suunama

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valgamaa kutseõppekeskus
Valgamaa kutseõppekeskus Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Kolmapäeval, 3. juunil sai Valgamaa kutseõppekeskuses teoks järjekorras neljas Valga linnapea ja ettevõtjate ühine hommikusöök, kus olid arutlusel kutseõpe ja töökohapõhine õpe Valgamaal ning ärikeskkonna arendamine.

«Tööandjate huvi töökohapõhise õppe ja tööhõive arendamise vastu oli suur. Omalt poolt esitasid nad mitu ettepanekut, kuidas leida lahendusi piirkonna vajadustele,» sõnas Valga linnavalitsuse ettevõtluse ja arengu spetsialist Sille Roomets.

Valgamaa kutseõppekeskuse direktor Margus Ojaots andis ülevaate Eesti kutsehariduse arengust ja sellest, kuidas see kajastub Valgamaa kutseõppekeskuses. Eriti toonitas ta septembrist käivitatava töökohapõhise õppe võimalusi. «Tööandjatel oli suur huvi teema vastu, täpsemate tegevustega minnakse edasi augustis toimuvatel kokkusaamistel Valgamaa kutseõppekeskuses,» lisas Roomets.

OÜ Valga Puu juhatuse esimees Andres Olesk on töökohapõhise õppe poolt. «See on ainuvõimalik ja väga oluline võimalus, mis arvestab ka tööjõuvajadusi. Nii võime kindlad olla, et diplomil on ka sisu ja lõpetanul praktiline töökogemus. Selline töötaja on tööturul väärtuslikum.»

Valga linnavalitsuse arhitekt Jiri Tintera tutvustas ettevalmistamisel olevaid avaliku ruumi ja ärikeskkonna arendamise projekte. Elav arutelu oli kesklinnas Jaani kiriku ehk kaheksanda kvartali arendamise ümber. Praegu kasutuseta ja lagunemas ala on muinsuskaitse all ning arendamise asemel püütakse kinnisvarast pigem loobuda.

Ettevõtjate hinnangul on muinsuskaitsenõudmised piirkonnas liiga karmid ning piisaks nõudest miljööväärtuse ja endise välisilme taastamise või säilitamise osas. Samuti olid ettevõtjad selle poolt, et kohalik omavalitsus võiks julgemalt tegeleda kinnisvaraprobleemidega mahajäetud või lagunemas alade puhul.

«Valga ettevõtjad on tänuväärselt muutunud aktiivsemaks oma soovide väljendamisel linna elu- ja ettevõtluskeskkonna arendamiseks,» sõnas Valga linnapea Kalev Härk. «Linnavalitsus kasutab saadud ettepanekuid ja nõuandeid edasistes tegevustes. Suures plaanis võib kinnitada, et investeerimishuvi on linnas kasvamas ning hindame kõrgelt jätkuvat koostööd ettevõtjatega linna arendamisel.»

«Tänane kohtumine läks väga asja ette, arutelu oli aktiivne ja asjalik, info väga vajalik,» ütles Valgamaa äriklubi president ja Pindi Kinnisvara esindaja Hans Heinjärv. «Taolised kohtumised on ettevõtjate hinnangul vajalikud ning eeskujuks ka teistele linnadele. Hoiame pöialt kesklinna arendamisele – see annaks Valga arengule palju juurde ning oleks tugev tõuge ka ärikeskkonna ja kinnisvara arendamisele.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles