Grusiinid tutvustavad Valgas oma rahvuskööki

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Grusiinid tutvustavad Valgas oma rahvuskööki.
Grusiinid tutvustavad Valgas oma rahvuskööki. Foto: Erakogu

Valgamaa kutseõppekeskust külastab kuueliikmeline delegatsioon Gruusia Adžaaria autonoomsest vabariigist. «Külalised on Kobuleti linna kutsekolledži Akhali Talga turismi ja hotellimajanduse eriala kaks õpetajat ja neli õpilast, kes spetsialiseerunud gruusia rahvusköögile,» selgitas kutseõppekeskuse rahvusvaheliste projektide juht Rainer Kuutma.

Külalistel on plaanis tutvustada gruusia kööki ka Valga elanikele laiemalt. Nii osalevad nad 6. juunil kesklinnas aset leidval Liivimaa laadal, kus võimalik maitsta gruusia stiilis grillitud liha. Grusiinid on Valgamaa kutseõppekeskuse laadatelgis.

Valgamaa kutseõppekeskuses on kõigil külastajatel võimalik 8.–11. juunini paari tunni jooksul keskpäevast alates osa saada gruusia rahvustoitude nädalast. «Peale meie tavakülastajate on oodatud kõik valgalased, kes gruusia köögi kokasaladuste vastu huvi tunnevad. 12. juunil osalevad külalised Gruusiast Grillfestil Pärnus,» lisas Kuutma.

Kutseõppekeskus soovib laiendada koostööd Kobuleti kutsekolledžiga Akhali Talga. Käesolev gruusia rahvusköögi külastus Valgamaale on Kuutma sõnul vastukülastus mais korraldatud Valgamaa kutseõppekeskuse esindajate tutvumisreisile Kobuletisse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles