Maasikas – oma või võõramaine?

Lea Margus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Merge Ramp, kes neljapäeva lõunaks oli juba korraliku koguse Poola maasikaid maha jõudnud müüa, kinnitab, et ostjaid jagub – eriti turupäevadel.
Merge Ramp, kes neljapäeva lõunaks oli juba korraliku koguse Poola maasikaid maha jõudnud müüa, kinnitab, et ostjaid jagub – eriti turupäevadel. Foto: Lea Margus

Maasikahooaeg on kohe algamas ja seda, kas eelistada kodumaist odavalt kokku ostetud Poola või Hispaania maasikatele, otsustagu igaüks ise. Kuigi võõramaine mari on läbi hooaja kohalikust odavam, on kohalikul kindel ostjaskond.

Mõni ostja ütleb, et ega maitses suurt vahet ei ole; teine seevastu, et Eesti asi on parem ja tema juba  põhimõtteliselt kaugelt tulnud marja ei osta. Pigem ootab natuke, kuni ka Eesti maasika hind veidi rahuneb: suve keskel saavat seda juba päris mõistliku hinnaga.

Omamaistest maasikatest on suurtel turgudel praegu saada kasvuhoones või katteloori all kasvatatud või esimest avamaa saaki päris krõbeda hinnaga. Nii sai näiteks Postimehe andmetel neljapäeval Tallinnast Nõmme turult esimesi sellekevadisi Tartumaalt Lemmatu talust pärit avamaamaasikaid kilohinnaga 15 eurot, mida müüja sõnul osteti küll enamasti vaid 300–400 grammi kaupa.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles