Mees toodi koduhoovi surema

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Võru tänava maja, kus veretöö ohver elas ja mille hoovile ta surema toodi.
Võru tänava maja, kus veretöö ohver elas ja mille hoovile ta surema toodi. Foto: Rein Säinas/Valgamaalane

Reedel, 12. juunil saabus Valgas Võru tänavas asuvast majast kiirabisse hädakõne. Teate järgi vajas abi raskeid vigastusi saanud meesterahvas.

Sündmuskohale saabunud kiirabi leidis Võru tänava maja hoovist eest 54aastase mehe vägivallatunnustega surnukeha. Samal päeval pidas politsei kahtlustatavana kinni 50aastase mehe. Kohus rahuldas prokuratuuri esitatud vahistamistaotluse ning kahtlustatav võeti eeluurimise ajaks vahi alla. Lõuna ringkonnaprokuratuuri pressinõuniku Kristina Kostina sõnul alustas Valga politsei mainitud juhtumi asjaolude väljaselgitamiseks kriminaalmenetluse karistusseadustiku paragrahvi alusel, mis käsitleb raske tervisekahjustuse tekitamist.
 
Pressinõunik selgitas veel, et tegemist on esialgse kvalifikatsiooniga, mis võib muutuda pärast määratud ekspertiisi tulemust.
 
«Kannatanu isik on välja selgitatud, tegemist on 54aastase mehega. Esialgsetel andmetel olid kannatanu ja kahtlustatavana kinni peetud mees omavahel tuttavad. Praeguseks kogutud tõendid viitavad sellele, et 11. juunil tarbisid mehed koos alkoholi Riia tänaval asuvas korteris, kus neil tekkis tüli ning üks hakkas teist meest peksma. Pärast toimunut on mitu inimest kannatanut elusana näinud, need inimesed on tänaseks tunnistajatena üle kuulatud,» selgitas Kostina.
 
«Järgmisel päeval, 12. juunil viidi kahtlustatava korraldamisel läbi pekstud kannatanu koju, mis asub Võru tänaval, kust mees ka hiljem surnuna leiti. Vahistatud mees on varem mitmel korral kriminaalkorras karistatud, viimati röövimise eest. Kriminaalasja kohtueelne menetlus jätkub,» lisas Kostina.
 
Surnud mehe pikaaegne naaber oli juhtunud šokeeritud. «Oleme juba pikaaegsed naabrid. Eks ta vahel ikka napsu võttis, aga joodik ta küll ei olnud. Väga hea naaber oli. Kogu aeg aitas midagi teha. Nii kui palusid, siis tuli alati appi. Täna (teisipäeval – R. S.) oleks ta 55aastaseks saanud. Õudne lugu. Olin parasjagu ise hoovis, kui ta siia toodi. Üleni ära pekstud ja nägu paistes. Sõber, selle asemel et haiglasse viia, tõi ta siia. Ise veel ütles, et mis sinna haiglasse ikka minna,» rääkis naaber. 
 
«Üks naabritest helistas veel kiirabisse, aga enne jõudis ta siiasamasse pingi peale ära surra,» lisas naisterahvas. Teises kõrvalmajas elava mehe sõnul oli samuti tegemist rahuliku ning abivalmis inimesega, kes vahel koos tuttavatega armastas napsi võtta. «Eks neil raha pärast tüli tekkis. Tema (kannatanu) ei tahtnud anda ning seepärast tappa antigi,» arvas mees. Seda, mis täpsemalt juhtus, selgitab välja juba uurimine.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles