Tudengid tegid Valgas värviuuringuid

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lisaks värviuuringutele heitsid tudengid pilgu peale Valga vanade puitmajade viimistlusele ja hoonete välisdetailidele. Kõik pildistati üles ja kaardistati.
Lisaks värviuuringutele heitsid tudengid pilgu peale Valga vanade puitmajade viimistlusele ja hoonete välisdetailidele. Kõik pildistati üles ja kaardistati. Foto: Rein Säinas

Tänasega lõpetavad muinsuskaitse eriala tudengid, kes nelja päeva jooksul Valgas puithoonete värvilahendusi uurisid, oma uurimistöö. Homme on huvilistel võimalus muuseumis sellest ülevaade saada.

Veel tänagi võib Eesti Kunstiakadeemia (EKA) tudengeid näha Valga linna tänavatel uuringuid tegemas. Teisipäeval jäid tudengid oma tegemistega silma Kungla tänaval, kus nad tegid parajasti ühel hoonel sondeerimist, mille käigus puhastati skalpelliga välja kitsad paarisentimeetrised ribad.

EKA tudengite õpetaja ning värviuuringute juhendaja Pille Vilgota sõnul uurivad nad Valga vanade puitmajade viimistlust, detaile ja värve.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles