Eakad valgalased nautisid jaanitule soojust

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valga tegusad eakad jaanilõkke ümber laulmas.
Valga tegusad eakad jaanilõkke ümber laulmas. Foto: Vello Jaska

Jaanilaupäeval, kui üle Eestimaa süüdati jaanituled, kutsus lõõmav jaanilõke Valga Linna Pensionäride Liidu liikmed Peebu parki, kus tulijaid tervitas liidu juhatuse esimees Kuldar Paavel. 

 «Soovin teile kõikidele meeldivat võidupüha ja elamusterohket jaaniõhtut. Kõige rohkem soovin teile aga tugevat tervist ning aktiivset kaasalöömist kõikides liidu ja Valga linna ettevõtmistes,» ütles Paavel. Linna pensionäre oli tervitamas ka aselinnapea Lauri Drubinš.

Lopsakate puude all kõlas päevakohane laul «Jaanipäevaks kõrgeks kasvab rohi». Luuleringi liige Ellen Poljunova luges oma uusimaid värsse põhjamaisest suvest ja ning lühikeste ööde ajast.

Muusikalisi elamusi pakkusid Valga eakatele jaanipeolistele Tõrva akordionisid ja lõõtspillimängijad eesotsas Tõrva muusikakooli direktori Thea Leitmaaga. Juba esimeste akordide kõlades võis igaüks tõdeda, et pidu läks käima. Laulud ei tahtnud kuidagi lõppeda ega pillihelid vaibuda.

Peomelu nautiv valgalane Ilmar Daniel ütles, et kuigi käib juba kolmel jalal, püüab ikka pensionäride liidu tegemistest osa võtta. «Need on väga huvitavad. Saab kasulikult aega veeta. Ka ekskursioonidest ja väljasõitudest tahan vastavalt võimalustele osa võtta,» rääkis Daniel.

Pensionäride liidu juhatuse aseesimees Mare Oherjus tutvustaski kuulajatele tulevaste ürituste kava, mis oli huvitav ja mitmekesine.

Meeleolukas koosviibimine lõppes päevakohase lauluga «Mu isamaa armas», mis pühendatud legendaarsetele vabadusvõitlejatele, kes aastate eest meie isade maale vabaduse ja sõltumatuse tõid. Kohalolijaid lausid kõik püsti seistes kaasa.

Valga Linna Pensionäride Liidus on praegu üle 1000 liikme, neist tegusaid ja aktiivseid üle 200. Töötavad näiteks tantsurühm ja kolm võimlemisringi, luulering, käsitööring ja kepikõnniring.  

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles