Riigikogu tõstis peretoetusi

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Riigikogu kiitis 62 poolthäälega (6 erapooletuid) heaks riiklikke peretoetusi muutva seaduse, millega tõstetakse lapsetoetust pere esimese ja teise lapse kohta 60 euroni kuus ning luuakse uus lasterikka pere toetus.

Kui praegu on lapsetoetus pere esimese ja teise lapse kohta 45 eurot kuus, siis Riigikogu pressiteenistuse teatel tõuseb see 2019. aastaks 60 euroni. Seaduse järgi on alates 2016. aastast lapsetoetuse suurus 50 eurot, alates 2018. aastast 55 eurot ning alates 2019. aastast 60 eurot kuus. Lapsetoetuse suurus alates kolmandast lapsest peres ei muutu ning seda makstakse endiselt 100 eurot lapse kohta.

Samas kolme- ja enamalapselistele peredele luuakse uus peretoetus – lasterikka pere toetus. Kolme kuni kuut last kasvatavale perele on see 200 eurot, seitset ja enamat last kasvatavale perele 370 eurot. Senine seitsme ja enamalapselise pere vanema toetus eraldi liigina kaotatakse.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles