Valgamaa osaluskogude noored arutlevad valimisea langetamise üle

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maris Sild.
Maris Sild. Foto: Mihkel Maripuu

27.–28. juunil saavad Kakulaane turismitalus kokku Valgamaa noorsootöökeskuse Tankla, Valgamaa noortekogu ning maakonna noortevolikogude noored, et üheskoos vaadata otsa tulevikule.

Põhjuseid kokku saamiseks on mitu, näiteks tuleb noor poliitik Maris Sild rääkima sellest, kuidas mõjutab valimisea langetamine osaluskogude noori. Üheskoos pannakse paika plaan, kuidas osaluskogud saavad noortele selgitada valima mineku tähtsust ning kuidas süsteem üldiselt välja näeb.
 
«Oluline on, et noored saaksid aru, millised on nende võimalused seoses valima minekuga,» kommenteeris plaani loomist projektijuht Monika Muru. «Maris Sillalt ootame näited sellest, mida teevad poliitilised noortekogud ning kuidas peaksid tegutsema noortevolikogud.»
 
Kahe päeva jooksul vaatavad seminaril osalejad otsa osaluskogude hetkeolukorrale, analüüsivad eri piirkondade noortevolikogude tööd ning räägivad rahastusest. Ka ei puudu päevakavast Tanklaga koostöö tegemine ning Valgamaa noortekonverentsi ja Osaluskohviku plaanimine. «Kogu koostööseminari juures pole me muidugi unustanud ka motiveerimist ning võin julgelt lubada, et kõigil osalejatel tuleb äärmiselt vahva seminar,» sõnas Muru.
 
Valgamaa osaluskogude koostööseminar on Valgamaa noortekogu ellu kutsutud projekt, mille korraldamist toetavad Eesti Noorteühenduste Liit ning Valga maavalitsus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles