Malevlased müttavad Valgamaal ka sellel suvel

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valgamaa malevlased mullu suvel.
Valgamaa malevlased mullu suvel. Foto: Arvo Meeks

Haridus- ja teadusministeerium eraldas hasartmängumaksu nõukogu otsuse alusel 2015. aastaks ligi 130 000 eurot noortemalevate korraldamise ja arendamise toetamiseks, mis võimaldab suvel töökogemust saada enam kui 4300 noorel. Malevatel on kindel roll noorte arengu toetamisel ning tööharjumuse kujundamisel, mistõttu on ministeerium toetust aasta-aastalt suurendanud, et rohkematel noortel oleks võimalus töölaagris osaleda.

Sel aastal korraldab noortemalevaid 42 omavalitsust ja organisatsiooni üle kogu Eesti, 28 neist on ööbimiseta malevarühmad ehk linnamalevad ja 14 ööbimisega rühmad. Kõige rohkem töökohti noortele pakuvad SA Õpilasmalev (937), MTÜ Pärnumaa Õpilasmalev (746), Anne noortekeskus (661) ja Maardu linnavalitsus (300).

Populaarseimad tööd, millega malevlased sel aastal kätt harjutavad, on haljastus- ja heakorratööd ning rannas jäätiste müümine.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles