Mustlaslaager läheb Palupera mail taevasse

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Anita Pavlova juhendamisel on eelnevatel aastatel rahva ette toodud mitu vabaõhuetendust, lisaks näitemänge, estraaditükke ja tantsulavastusi. Seekordne etendus on aga kõige suurejoonelisem ja esinejaterohkem.
Anita Pavlova juhendamisel on eelnevatel aastatel rahva ette toodud mitu vabaõhuetendust, lisaks näitemänge, estraaditükke ja tantsulavastusi. Seekordne etendus on aga kõige suurejoonelisem ja esinejaterohkem. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Laupäeval on kõigil mustlasmuusika fännidel põhjust võtta jalge alla tee Palupera valda Külamäe tallu vabaõhuetendusele, kus lisaks sadakonnale lauljale-tantsijale-näitlejale löövad kaasa ka neljajalgsed.

Kohaliku tantsu- ja näitejuhti Anita Pavlova sõnul, kelle eestvõttel etendus teoks saab, pole see esimene taoline ettevõtmine. Tema juhendamisel on eelnevatel aastatel rahva ette toodud juba kaks vabaõhuetendust, «Valgete pilvede lend» ja «Jalutu», kus kaastegevad kohalikud näitlejad, lauljad ja tantsijad.

Sel korral on aga tegus naine võtnud asja ette palju suuremalt ning kaasanud lisaks kohalikele mustlastantsu harrastavad trupid üle Eesti. Kohale tuleb kokku kaheksa truppi Tallinnast, Tartust, Lääne-Virumaalt, Rakverest, Harjumaalt, Põlva- ja Valgamaalt. Etenduses teeb kaasa ka Diana Klas, kes esitab mustlas­romansse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles