Ajateenija laigulise vormi tõmbas selga ka üks Valga neiu

Liisi Ploom
, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Liis Hulkko mõni hetk enne bussile astumist.
Liis Hulkko mõni hetk enne bussile astumist. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Eile hommikul oli Valga militaarpark täis siginat-saginat, kui oma teekonda Kuperjanovi jalaväepataljoni alustas järjekordne bussitäis noori, kelle hulgas ka üks Valga neiu – Liis Hulkko.

Kui Valgamaalane esmaspäeva hommikul sõjamuuseumi õuele jõudis, oli siin-seal ringi liikumas näha pisut murelike nägudega noormehi, kes olid otsustanud ette võtta 11 kuu pikkuse ajateenistuse Kuperjanovi jalaväepataljonis. Mõne aja pärast oli aga õu täis sosinat ja uudishimulikke pilke, kui kohale jõudis neiu, kellel ees sama teekond.

Ajateenistusse astumist oli Liis Hulkko kaalunud üsna pikka aega. «Juba lapsest saati on see plaan peas küpsenud, et oma tuleviku võiks millegi sarnasega siduda.» Õpingute ajal gümnaasiumis tuli tal küll mõte minna kõrgkooli midagi naiselikumat õppima. «Siis aga tegin kannapöörde ja otsustasin, et ei – selline elu pole ikkagi minu jaoks. Lähen käin kõigepealt ajateenistuses ära.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles