Joomisharjumused luubi all

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto on illustreeriv.
Foto on illustreeriv. Foto: Elmo Riig / Sakala

Tervise arengu instituut alustab koos uuringufirmaga TNS Emor üle-eestilist uuringut, mis käsitleb inimeste kogemusi, suhtumist ja hoiakuid seoses alkoholi tarvitamisega.

Uuring, mida rahastab Euroopa Komisjon läbi Euroopa Liidu ühismeetme (Joint Action on Reducing Alcohol Related Harm), leiab samaaegselt aset 20 Euroopa riigis. Tegu on sammuga ühise metoodika loomiseks, et koguda võrreldavaid andmeid ning jälgida arenguid alkoholist põhjustatud kahju vähendamisel riiklikul ja Euroopa Liidu tasandil.

Tervise arengu instituudi vanemspetsialist ja uuringu koordinaator Mariliis Tael ütles, et uuringu tulemused annavad põhjaliku ülevaate olukorrast Eestis ning andmed Eesti alkoholi­poliitika kujundamiseks. «Kuigi teema kajastus eri uuringutes on olemas, ei ole Eestis varem läbiviidud uuringutest ükski niivõrd põhjalikult teemasse süüvinud,» märkis Tael.

Uuringus osaleb Eestist 4400 juhuvaliku teel valitud 18–64aastast inimest. Uuring viiakse läbi nii veebis kui telefoni teel ning selles osalemine on anonüümne.

«Kui saate kutse uuringus osalemiseks, siis kindlasti osalege, sest igaühe panus on oluline,» rõhutas Mariliis Tael.

Uuringu tulemused avaldatakse 2016. aastal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles